17 март 2016

Речник на мъжките термини за жени



Шопска салата: Колаборация от нарязани домати и краставици, предназначена за активно диалогично взаимодействие с подходяща алкохолна напитка по време на футболен мач по телевизията.  

Мач от Шампионска лига по футбол: Философски глобално и риторично обяснение с елементи на извинение за 90 минутната метафизична липса на мъжа от вкъщи, въпреки очевидното му телесно и вербално присъствие пред телевизора в хола.

Бира: Екзистенциално насъщна за мъжа алкохолна субстанция, от чиято ниска температура на консумация през лятото зависи високия градус на мъжкото настроение. 

Закъснение след работа: Ежедневно събитие, причинно - следствено обусловено от напълно случайно стечение на фаталистично - свръхестествени фактори, коварно възпрепятстващи своевременното завръщане на мъжа в къщи.

Автомобил: Субект с първостепенно екзистенциално значение и смисъл, генериращ силни сантиментално  - мелодраматични чувства на посвещение и готовност за саможертва у мъжа.

Ракия: Още по- екзистенциално насъщна за мъжа алкохолна субстанция, чието количество и качество при употреба директно рефлектира върху количеството и качеството на реализация на неговите вокални възможности. 

Телевизор: Неравностоен конкурент на жената в борбата й за разпределяне на грамажа мъжко внимание, оставащо след изключване на компютъра.

Манджите на мама: Фундаментален мащаб и критерий за качество в сравнително - съпоставителния вкусов анализ на мъжа спрямо кулинарните достижения на жената

Левски и ЦСКА: Форми на сляпо религиозно убеждение, основаващо се върху вярата в невидими с просто око и недоказани, че съществуват сили.

Гараж: Сакрално място на почти безмълвно уединение на мъжа с неговата кола, прекъсвано само от епизодични изблици на нецензурна речева артикулация, касаеща майката на автомобилния производител..

Мъжко легло сутрин след ставане: Произведение на абстрактното изкуство с елементи на сюрреализъм, изразяващ трескавите творчески и други търсения на мъжа по време на сън...

Няма коментари: