11 юни 2013

Ако Господ трябваше да си избира кола?

Ако Господ трябваше да си избира кола, каква ли марка щеше да избере?
Форд? Не и Форд. Господ някога е възкресил умрелият Лазар...Но един Форд умре ли, дори и Господ не би го възкресил!

Лада Нива? Не и Лада Нива. Господ е понесъл достатъчно жестоки мъчения на Голгота, за да си позволи още едно такова!
Опел? Не и Опел. Господ не би искал в святото Му присъствие да има нещо гнило!

Пежо? Не и Пежо. Пътят на Господа е трънлив и неравен- мекото окачване на Пежо няма да издържи дълго!

Фиат? Не и Фиат. Достатъчно тежък е кръстът на Господ, за да има сили да бута и Фиат!

Ауди? Не и Ауди... Тези кръгове в емблемата на марката така напомнят за кръговете на Ада!

Мерцедес? Не и Мерцедес. Господ не би искал да кара цяла вечност една и съща кола!

Фолксваген? Не и Фолксваген. Господ все пак е от Назарет, а не от Перник!

БМW? Не и BMW. Господ веднъж вече умря, прикован на кръст на Голгота, няма да иска да умре втори път, прикован на стълб на магистралата!...

...Затова Господ предпочита да си ходи пеша, както някога, в библейските времена. Защото така много лесно всеки може да Го настигне по пътя, да Го срещне и да закрачи редом с Него. Така всеки, без да има амортисьори, може да усети, колко неравен е пътят на Господ до Голгота. Всеки, без да има двигател, може да разбере колко усилия полага Господ, за да върви напред, носейки тежкия кръст. Всеки, без да има масло, може да осъзнае колко е смазан Господ от предателства и разочарования. Всеки, без да има скорости, може да открие колко мъчително бавно една човешка душа се покайва. Всеки, без да има спирачки, може да прозре колко е трудно да спреш греха в живота си. Всеки, без да има гориво, може да види колко силно гори вярата. Всеки, без да има GPS навигация, може да повярва, че Той "е пътят, и истината, и животът"...И да Го последва.

1 коментар:

Ранни записвания в Италия каза...

Темата е доста интересна.Не бях срещала нещо такова.Особено относно ..." Ауди? Не и Ауди... Тези кръгове в емблемата на марката така напомнят за кръговете на Ада!...." дори се засмях, понеже това ми е любимата кола на мен, но написано така като си представя определено не виждам Бог да кара ауди по пътищата.Може би нещо,което предпазва природата и лети леко във въздуха или поне така изглежда в мойте очи.Може би като килимчето от Аладин детското.Надявам се че ще продължавате да ни пишете , блога ви е страхотен и често го посещавам.